doc. Ing. Stanislav Mišák, Ph.D.
Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava,
Fakulta elektrotechniky a informatiky,
Katedra elektroenergetiky
17. listopadu 15
708 33, Ostrava-Poruba
místnost CPIT E208
telefon: +420 59 732 9308
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Úvod

Oblast diagnostiky na elektrických zařízeních je úzce provázána s dalšími oblastmi nejen oboru elektrotechniky. Výzkum a rozvoj technické diagnostiky je nezbytný pro provoz každého technologického zařízení a tomu odpovídá také nutnost zprostředkování dosažených závěrů z této oblasti studentům v rámci oborových předmětů.

Cílem tohoto projektu je prohloubení výuky v předmětu „Diagnostika na elektrických zařízeních" oboru Elektroenergetika, zvláště se zaměřením na diagnostiku elektrických strojů, přístrojů, pohonů a rozvodných zařízení.

Předmět Diagnostika na elektrických zařízeních pro obor Elektroenergetika je vyučován na VŠB-TU Ostrava již několik let. Mezitím však řada diagnostických metod byla obměněna, popř. zdokonalena, jsou používány moderní diagnostické a měřící přístroje, v oblasti diagnostiky jsou užity nové koncepční přístupy k diagnostice elektrických zařízení.

V rámci úkolu budou inovovány stávající laboratorní úlohy, dobudovány diagnostické modely sloužící pro výuku studentů a doktorandů a externích pracovníků.

Dále budou vytvořeny nové laboratorní úlohy, které rozšíří spektrum sledované problematiky. Velký důraz je kladen na provázanost měření v rámci laboratorní úlohy s možností aplikace tohoto měření v praxi. Studentovi budou zpřístupněny výsledné závěry pro danou problematiku diagnostiky v elektrárenském průmyslu, které byly řešitelským kolektivem analyzovány.

Joomla templates by Joomlashine